MADAME CHATELET

i les seves seguidores a Instagram

Des de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) oferim una lectura teatralitzada, creada, escrita i interpretada per personal del propi centre, que explica la història de dones científiques de diferents èpoques


Marie Sklodowska Curie és sens dubte la científica més reconeguda de la història de la química, de la ciència en general i possiblement l’única coneguda per a molta gent. No obstant, hi ha hagut molts casos de dones d’un talent extraordinari que han quedat eclipsades pels homes que tenien al seu voltant. En aquesta lectura teatralitzada, Emilie du Châtelet, científica i “salonnière” del segle XVIII, rebrà a les seves col·legues científiques.

Passaran pel seu saló dones sàvies de diferents èpoques: Hipàtia d’Alexandria, Truita de Salern, Beatriu de Pinós, Sibylla Merian, Ada Lovelace, Nettie Stevens, Rosalind Franklin, Vera Rubin, entre d’altres. Aquesta lectura es va representar per primera vegada durant els actes delDia Internacional de la dona i la nena a la ciènciaque es van fer durant el febrer de 2017 a diferents escoles i instituts, i també a l’ICMAB.