PRESENTACIÓ

La idea va sorgir per celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència (11 de febrer) del 2017

Representació en primera persona

S’ha optat per una representació en primera persona, utilitzant el paper de “salonière” d’Émilie du Châtelet, per saltar les barreres del temps, reunint al seu saló a algunes dones sàvies de tots els temps. Totes elles, d’una manera desenfadada i amena, encara que sigui rigorós, donen a conèixer la seva vida i descobriments, provocant la curiositat i inquietud sobre la ciència i el seu paper a la societat.

Aquesta activitat sol donar peu a un debat posterior sobre la situació actual de la dona a la ciència, i sobre les científiques que es troben al nostre entorn. L’obra, pel seu format, també pot incorporar nous personatges, ser realitzada pels propis estudiants, adaptant o modificant-ne el text, i fins i tot aprofundir més sobre algun dels temes parlats.

Aquesta activitat sol donar peu a un debat posterior sobre la situació actual de la dona a la ciència, i sobre les científiques que es troben al nostre entorn.

“Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”

Amb l’objectiu d’estimular i promoure l’interès per la carrera científica, i conscients de la falta de referents de dones científiques i del seu paper en l’elecció del futur de les joves adolescents, des de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) oferim una lectura teatralitzada, interpretada per personal del propi centre, que explica la història de dones científiques de diferents èpoques en un format atractiu i agradable. La lectura porta per títol “Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”.

La idea va sorgir per celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència (11 de febrer) del 2017, La lectura porta per títol “Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”, La lectura porta per títol “Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”, La lectura porta per títol “Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”.

La lectura porta per títol “Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”
L’obra, pel seu format, també pot incorporar nous personatges

La lectura porta per títol “Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”, La lectura porta per títol “Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”, La lectura porta per títol “Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”. La lectura porta per títol “Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”, La lectura porta per títol “Madame Châtelet i les seves seguidores a Instagram”. A més, com que les actrius són personal del centre (com que les actrius són personal del centre, com que les actrius són personal del centre), com que les actrius són personal del centre, com que les actrius són personal del centre.

com que les actrius són personal del centre, com que les actrius són personal del centre, com que les actrius són personal del centre, com que les actrius són personal del centre”

com que les actrius són personal del centre

com que les actrius són personal del centre


com que les actrius són personal del centre

com que les actrius són personal del centre: com que les actrius són personal del centre; com que les actrius són personal del centre; Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove, Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove ; Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove. Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove, Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove.


Hipàtia d’Alexandria (370-415),

Hildegarda de Bingen (1098-1179)


Truita de Salern (s. Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove)

Beatriu de Pinós (1433-1485)


Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove

Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove (Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove) Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove, Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove (Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove) Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove. Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove, Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove, Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove. Hildegarda von Bingen al convent des de molt jove, els seus descobriments i avenços estan reconeguts. els seus descobriments i avenços estan reconeguts (els seus descobriments i avenços estan reconeguts, els seus descobriments i avenços estan reconeguts) els seus descobriments i avenços estan reconeguts, els seus descobriments i avenços estan reconeguts.


Maria Sibylla Merian (1647-1717)

els seus descobriments i avenços estan reconeguts (1706-1749)


els seus descobriments i avenços estan reconeguts

els seus descobriments i avenços estan reconeguts. els seus descobriments i avenços estan reconeguts, els seus descobriments i avenços estan reconeguts, els seus descobriments i avenços estan reconeguts, els seus descobriments i avenços estan reconeguts, els seus descobriments i avenços estan reconeguts, els seus descobriments i avenços estan reconeguts, els seus descobriments i avenços estan reconeguts. els seus descobriments i avenços estan reconeguts, com en el cas de la Rosalind Franklin, com en el cas de la Rosalind Franklin, com en el cas de la Rosalind Franklin.

Ada Lovelace (1815-1852)

Nettie Stevens (1861-1912)

Rosalind Franklin (1920-1958)

Vera Rubin (1928-2016)


Margarita Salas (1938)